sigla

Școala gimnazială Peter Thal

″O şcoală pentru toţi, respect pentru fiecare″
      VIZIUNEA UNITĂŢII ŞCOLARE
   Şcoala îşi propune construirea unui climat educaţional optim care vizează dezvoltarea copilului în perspectiva afirmării personalităţii sale şi adaptării la o societate în perpetuă schimbare. În centru educaţiei este elevul cu datele personalităţii sale, care în urma trecerii prin şcoală devine cea mai bună variantă a sa.
   Suntem o şcoală europeană, puternic angajată în dezvoltarea comunităţii, capabilă să ofere servicii educaţionale şi de consultanţă de înaltă caliate şi performanţă, promovând un dialog deschis şi permanent cu partenerii sociali şi educaţionali.
      MISIUNEA UNITĂŢII ŞCOLARE
   Instituţia noastră de învăţământ are ca principal obiectiv, dezvoltarea complexă a elevului (transmiterea de cunoştinţe, formarea de aptitudini, atitudini, credinţe şi sistem de valori) în aşa fel încât la sfârşitul ciclului de învăţământ să aibă competenţele şi flexibilitatea necesare inserţiei în următoarea etapă şcolară.
   Elevul este considerat partener în actul educaţional şi se urmăreşte dezvoltarea armonioasă psiho-intelectuală, precum şi dezvoltarea complexă a fiecarui individ.
   Înţelegem că fiecare elev este o individualitate, că fiecare are particularităţile sale astfel se poate desfăşura o activitate educaţională constructivă, determinând pe fiecare elev să-şi dezvolte capacităţile şi astfel să se adapteze la viaţă şi în sociatate.
      Oferta școlii
   Școala are 32 de clase, ditre care 11 clase cu predare in limba germană și 25 de clase cu predare în limba română.
   Sunt 21 de clase în ciclul primar, unde 7 clase cu predare în limba germană și 14 clase cu predare în limba română. Restul de 15 clase sunt destinate ciclului gimnazila, între care 4 clase cu predare în germană și 11 clase cu predare în română.
      Misiunea şcolii se bazează pe:
  • INDIVID ca entitate capabilă de dezvoltare fizică, intelectuală, morală şi spirituală.
  • SOCIETATE ca mediu propriu fiinţei umane în care el urmează să se dezvolte respectând efortul colectiv pentru binele comun.
  • MEDIUL ÎNCONJURĂTOR atât cel natural cât şi cel modulat de umanitate ca bază a vieţii şi sursa inspiraţiei.